Orez prăjit în stil Ching Yangzhou
Uită de restaurantele chinezești, folosește orezul rămas de pe o zi pe alta pentru a face această rețetă, pe care o vei stăpâni imediat.
2 linguri ulei de măsline, 2 vârfuri linguriţă piper alb alb, 1 vârf linguriţă de sare, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingură sos de soia, 400 g orez jasmine deja gătit, 50 g bucățele pui, 50 g carne de porc fâșii, 50 g mix de legume, 50 g creveți fierți, 3 ouă, coriandru
1. Se încinge o tigaie wok pe foc mare până când începe să scoată fum, apoi se adaugă 1 lingură ulei de măsline, în care se pun ouăle bătute și se lasă timp de 1-2 minute, apoi se sfărâmă ouăle ușor cu o spatulă de lemn și se întorc pe cealaltă parte, după care se transferă pe o farfurie.
2. Se reîncălzește tigaia și se adaugă cealaltă lingură de ulei de măsline, în care se pun creveții și mixul de legume și se amestecă continuu timp de 1 minut, după care se adaugă carnea de porc și bucățelele de pui și se mai amestecă încă o dată, iar la sfârșit se adaugă orezul pregătit și se amestecă bine.
3. Se pun la loc în tigaie ouăle și se asozonează cu sos de soia, ulei de floarea soarelui, sare și piper, apoi se ia preparatul de pe foc și se servește imediat, garnisit cu coriandru.
Articolul anterior Somon umplut cu ciuperci şi sfeclă Articolul următor Bruschete cu broccoli