Risotto cu pui și broccoli
Un pilaf ușor, rapid de făcut și foarte sățios.
2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 2 piepți de pui mari dezosați și fără pieliță, 350 g orez cu bob lung, rozmarin, 1 pahar mare vin alb, 1 l supă de pui, 200 g broccoli, 50 g parmezan ras, sare, piper
1. Se încinge uleiul într-o cratiță adâncă și se toacă ceapa solzișori, apoi se călește până se înmoaie, fără a-și schimba culoarea, adică în jur de 5 minute.
2. Se taie pieptul de pui fâșii și se pune la călit timp de 3-4 minute, apoi se adaugă orezul și rozmarinul și se amestecă un minut sau până când orezul devine ușor translucid.
3. Se adaugă vinul și se amestecă în continuu până acesta este absorbit de orez, apoi se pune 1 cană supă de pui și se asezonează cu sare și piper.
4. Se diminuează focul pentru ca orezul să se gătească lent, iar pe parcurs se mai adaugă, treptat, câte o cană de supă, în timp ce se amestecă.
5. După 12-15 minute se adaugă brocoli-ul rupt în smocuri mici și se amestecă ușor încă 5-8 minute, până se înmoaie un pic orezul, astfel încât textura să fie una cremoasă și groasă.
6. Dacă este nevoie, se mai adaugă supă sau apă fierbinte, apoi se îndepărtează cratița de pe foc și se adaugă parmezanul ras.