Supă cremă de conopidă cu pui
O supă cremă delicioasă și sățioasă, tocmai bună după o perioadă de mâncat numai cărnuri grase.
1-2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 50 g bacon afumat, 80 g mazăre, 100 ml frișcă lichidă, 200 g file de pui, 500 g conopidă, sare, piper
1. Se fierbe fileul de pui, se îndepărtează cu o spumieră spuma care se formează și se taie puiul în bucăți mici, apoi în aceeași apă se fierbe conopida.
2. Se pun puiul și conopida în blender împreună cu supa rămasă și se adaugă sare, apoi se mixează până când se transformă într-o pastă uniformă.
3. Se încălzește frișca, dar fără a o fierbe, apoi se adaugă piureului obținut anterior.
4. Se taie bucăți mici usturoiul și baconul, după care se încinge puțin ulei într-o cratiță și se prăjește baconul, iar după trei minute se adaugă usturoiul și se mai lasă încă două minute, amestecând din când în când și la sfârșit se adaugă boabele de mazăre și se mai lasă totul pe foc încă două minute, amestecâd periodic.
5. Se pune supa în boluri și se presară deasupra baconul prăjit și boabe de mazăre.