Piept de pui cu lămâie și usturoi
O rețetă incredibil de ușoară, pe care oricine o poate prepara și efectiv delicioasă, foarte aromată și bună alături de orice garnitură: paste, orez sau cartofi.
1/4 cană ulei de măsline extravirgin, 1/3 cană vin alb sec, 1 linguriță cimbru, 1 lămâie, 1 linguriță și 1/2 oregano, coaja de la 2 lămâi, 2 linguri zeamă de lămâie, 4 piepți de pui fără os sau piele, 9 căței usturoi, sare, piper
1. Se încinge cuptorul la 230 grade Celsius și se încălzește uleiul într-o tigaie mică, pe foc mediu, apoi se adaugă usturoiul pisatși se amestecă timp de 1 minut, fără ca acesta să-și schimbe culoarea.
2. Se oprește focul și se adaugă vinul, coaja de lămâie, zeama de lămâie, oregano, cimbru și 1 linguriță sare, apoi se pune tot sosul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3. Se tamponează pieptul de pui cu șervețele de hârtie, ca să fie cât mai uscat, și se poziționează în tava cu sosul de usturoi și lămâie, cu partea umflată în sus.
4. Se unge suprafața pieptului de pui cu o pensulă înmuiată în ulei și se asezonează carnea cu sare și piper după gust.
5. Se taie lămâia în 8 părți și se pune printre bucățile de pui, apoi se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, în funcție de dimensiunea pieptului de pui, până ce acesta este făcut, adică până când se colorează ușor în maro.
6. Se scoate tava din cuptor și se acoperă cu folie de aluminiu, pentru 10 minute, apoi se servește cald alături de sosul din tavă.