Penne cu pui şi parmezan
Pentru acest preparat ai nevoie de doar 6 ingrediente, iar la final vei vedea cât este de delicioasă.
250 g piept de pui, 300 g penne fierte 8 - 10 minute, 200 g parmezan, o conservă de roşii întregi decojite, în suc propriu, pătrunjel proaspăt tocat, 200 g mozzarella, sare şi piper.
1. Încinge bine cuptorul, timp în care fierbe 8 - 10 minute pastele şi prăjeşte pieptul de pui tăiat cuburi, după care scoate-l pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
2. Într-un vas de yena, pune un strat de paste, rade un strat de mozzarella, aşază un strat de piept de pui tocat cuburi, iar apoi toarnă jumătate de conservă de roşii decojite, în suc propriu, amestecate cu sare şi piper. Repetă procesul până când termini ingredientele.
3. La final, rade parmezan peste pastele cu pui şi roşii şi bagă vasul la cuptor pentru 20 - 25 de minute sau până când se formează un strat auriu la suprafaţa vasului.
4. Scoate pastele de la cuptor, presară încă un strat de parmezan ras şi pătrunjel.
Preparatul se serveşte fierbinte.
Poftă bună!