Paste penne cremoase, cu votcă
Această rețetă va fi suficientă pentru o întâlnire dublă sau între prieteni, dar dacă plănuiești o întâlnire romantică pune jumătate din sos la congelator, înainte de a adăuga busuiocul și gătește doar jumătate sau o treime din paste.
1/2 cană smântână, 1 ligură ulei de măsline extra-virgin, 1 lingură unt, 1 pahar votcă, 1 cană supă de pui, 2 căței usturoi, 2 fire ceapă verde, 20 frunze busuioc proaspăt, 450 g paste penne, 950 g bulion, sare, piper, pâine uscată cu coajă
1. Se încălzește o tigaie deasupra unui foc mediu și se adaugă uleiul, untul, usturoiul tocat și ceapa tăiată mărunt și se lasă la sotat timp de 3-5 minute.
2. Se adaugă votca și se lasă până se înjumătățește volumul, adică 2-3 minute, apoi se pun în tigaie supa de pui și bulionul și se reduce focul când începe să fiarbă , după care se asezonează cu sare și piper după gust.
3. Se fierb al dente pastele în apă cu sare, în timp ce se prepară salata sau alte mâncăruri însoțitoare și se lasă sosul la fiert.
4. Se adaugă smântâna în sos și când începe din nou să fiarbă se îndepărtează de pe foc și se scurg pastele de apă apoi se amestecă cu sosul, se pun frunzele de busuioc și se adaugă pesmetul obținut din sfărâmarea pâinii.