Paste rustice
Această reţetă este foarte simplu de preparat, hrănitoare şi extrem de gustoasă. Dacă nu ştii ce să mai pregăteşti pentru cină, încearcă pastele rustice.
230 g penne, 6 felii de bacon tăiate în bucăţele de un cm, 200 g piept de pui tăiat în bucăţele, un sfert de cană de făină de grâu, o ceapă de mărime medie, tocată mărunt, 2 căţei de usturoi, o treime de cană de ulei de măsline, sare, piper, 150 g parmezan ras, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat.
1. Pune la fiert o cratiţă pe jumătată cu apă. Adaugă un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de piper şi două linguri de ulei, iar când începe să fiarbă, introdu pastele în apă pentru 8-12 minute.
2. Într-o tigaie adâncă, prăjeşte baconul şi apoi scoate-l pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta surplusul de grăsime.
3. În uleiul rămas în tigaie, prăjeşte carnea de pui până se rumeneşte, adaugă ceapa şi usturoiul şi mai lasă-le la foc mic pentru 2-3 minute, timp în care amesteci uşor.
4. Adaugă uleiul de măsline în tigaie, sare şi piper după gust şi bucăţile de bacon.
5. Scurge pastele şi nu le spăla sub jet de apă. Adaugă-le în tigaie, amestecă bine şi presară parmezan ras.
Poftă bună!