Pere în foaie de plăcintă cu scorţişoară
Vrei să prepari un desert delicios şi deosebit? Încearcă perele în foaie de plăcintă cu scorţişoară.
o foaie de plăcintă, 3 pere, 3 linguri de zahăr brun, o lingură de scorţişoară, unt, esenţă de rom sau vanilie.
1. Taie foaia de plăcintă în 6 părţi egale, după care dă-i fiecărei părţi forma unei pere şi fă-i, de asemenea, frunze, ca în imaginea de mai jos.
2. *Taie perele în două şi curăţe-le de seminţe, după care crestează-le de 5 ori.
3. Într-un ibric, amestecă bine 30 ml de apă cu zahărul brun, până când obţii un sirop. În acesta, poţi să adaugi şi o lingură de esenţă de rom sau de vanilie, după preferinţe.
4. Însiropează jumătăţile de pere şi aşază-le pe formele de foaie de plăcintă.
5. Unge o tavă de copt cu unt, după care aşază fiecare desert pe ea şi bag-o la cuptor pentru 25 - 30 de minute sau până când foaia de copt se umflă şi devine aurie, aşa cum este atunci când prepari cornuleţe cu rahat. Scoate perele de la cuptor şi presară peste ele scorţişoară.
Pont: Desertul se serveşte cu o cană cu lapte cald.
*Dacă vrei ca perele să iasă mai moi, poţi să le fierbi pentru 8 - 10 minute, înainte să le bagi la cuptor.
Poftă bună!
Sursa: goodshomedesign.com Articolul anterior Seminţe de dovleac dulci şi picante Articolul următor Ardei umpluţi la cuptor cu brânză rasă