Peşte cu ceapă verde şi portocale
Vrei o reţetă gustoasă şi inedită? Profită de aromata ceapa verde şi obţine un preparat delicios, cu preparare simplă şi rapidă.
12 fire de ceapă verde, 1 lingură de ulei de măsline, 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute, 4 porţii de aproximativ 200 grame de peşte alb cu carne fermă, cum ar fi codul, 1 lingură de coajă de lămâie, 1 lingură de unt, 1/4 cană de suc de portocale
1. Încinge cuptorul la 260 de grade.
2. Taie capetele firelor de ceapă şi dă la o parte partea albă, păstrând codiţele verzi, pe care le vei tăia pe lung, pentru a obţine fâşii subţiri.
3. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline, adaugă ceapa verde şi fulgii de ardei iute, amestecând până când ceapa se căleşte puţin.
4. Condimentează bucăţile de peşte cu sare şi piper, după care aşază-le într-o tavă suficient de încăpătoare.
5. Aşază pe fiecare bucată de peşte fire de ceapă, presară coaja de lămâie şi deasupra mici bucăţele de unt.
6. Toarnă sucul de portocale în tavă, astfel încât peştele să se scalde în voie.
7. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când carnea devine opacă.