Piept de curcan aromatizat
Un piept de curcan suculent, pentru că este lăsat să se facă la foc mic și delicios, pentru că este uns cu toate alifiile.
1 piept de curcan, 1 lingură rozmarin, 1 lingură salvie, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță piper negru măcinat, 2 linguri ulei de măsline, 1 cană vin roșu sec, 2 linguri suc de lămâie, 2 lingurițe sare, 2 lingurițe muștar, 3 căței usturoi
1. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius și se introduce o tavă cu pieptul de curcan cu pielea în sus.
2. Se amestecă bine, într-un bol mic, usturoiul pisat, muștarul, ierburile aromatice, sarea, piperul, uleiul de măsline și sucul de lămâie proaspăt stors.
3. Se desface ușor pielea de pe piept cu ajutorul buricelor degetelor și se freacă bucata de carne cu jumătate din amestecul obținut anterior, apoi restul de pastă se împarte în mod egal pe suprafața pielii pusă la loc.
4. Se toarnă cana de vin în tavă, pe lângă pieptul de curcan (pentru a nu spăla condimentele) apoi se bagă tava, cu totul, la cuptor, pe grătarul din mijloc.
5. Se lasă tava în cuptor pentru aproape două ore, până când pielea se face maronie și dacă aceasta se colorează prea rapid, se poate acoperi cu folie de aluminiu.
6. Când preparatul este gata, se scoate folia de aluminiu și se lasă la răcit timp de 15 minute, după care se consumă cu sosul din tavă.