Piept de pui cu sos de mentă și busuioc
Ieftin, sănătos, gustos și sățios - acesta este pieptul de pui tras la tigaie.
2 linguri ulei, 2 bucăți piept de pui dezosate și fără piele, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 lingură zeamă de lime, 3 linguri supă de pui, 2 lingurițe ghimbir ras, 1/4 cană frunze proaspete de busuioc, 2 linguri mentă
1. Se încinge uleiul într-o tigaie medie, pe foc potrivit, până când începe să sfârâie, timp în care se asezonează pieptul de pui pe ambele părți cu sare și piper, după care se așează în tigaie cu partea bombată în jos.
2. Se prăjește pieptul de pui până devine ferm, adică aproximativ 5 minute pe fiecare parte, dar se întoarce o singură dată, apoi se scoate din tigaie și pe pune deoparte, pe două farfurii.
3. Se pune sucul de lime în aceeași tigaie și se scrijelesc cu o spatulă de lemn orice bucățele maronii ar fi rămas în tigaie, apoi se adaugă supa de pui și ghimbirul și se aduce totul la punctul de fierbere.
4. Se ia tigaia de pe foc cât încă fierbe și se adaugă busuiocul cu menta, spălate și rupte de mână, apoi se amestecă bine, ca să se combine aromele, după care se pune peste pui sosul obținut.