Piept de pui cu zmeură
Toată lumea iubește pieptul de pui, așa că nu ai cum să dai greș cu această rețetă rapidă.
4 piepți de pui fără piele și os, sare, piper, 1/4 ceașcă ulei de măsline, 4 căței usturoi, 1 ceapă mare, 1 cană supă de pui, 1/2 pahar vin alb, 170 grame ciuperci, 1 cană zmeură proaspătă, 1 lingură unt nesărat, 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură coajă de lămâie
1. Se asezonează pieptul de pui și cu sare și piper, apoi se încinge uleiul într-o tigaie.
2. Se adaugă puiul în uleiul încins și se prăjește timp de 3 minute pe fiecare parte, apoi se dă deoparte să respire.
3. Se adaugă în aceeași tigaie usturoiul și ceapa tocate mărunt și se călesc la foc mediu, după care se adaugă peste ele supa de pui și vinul, până când se diminuează un pic volumul, adică aproximativ 10 minute.
4. Se adaugă ciupercile feliate subțire și se reduce focul la minimum, apoi se pune înapoi pieptul de pui prăjit anterior, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă totul la gătit timp de 10 minute.
5. Se adaugă zmeura, untul, oțetul balsamic și zeama de lămâie, după care se mai gătește totul încă 1 minut.
Articolul anterior Fettuccini cu nuci și pătrunjel Articolul următor Salată multicoloră