Turte cu pui, cașcaval și mărar
Turte ca la bunica, care se pot mânca la prânz sau ca gustare pentru cei mici.
1/4 linguriță zahăr tos, 1/2 linguriță sare iodată, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 legătură mărar, 200 g iaurt gras, 250 g cașcaval ras, 400 g făină albă superioară, 400 g piept de pui dezosat - fără pieliță, ulei pentru prăjit
1. Se amestecă iaurtul, sarea, bicarbonatul, făina și zahărul cu 150 g cașcaval, care care se frământă un aluat.
2. Se spală și curăță pieptul de pui, apoi se fierbe și se taie cubulețe.
3. Se amestecă cubulețele de piept de pui cu mărarul tocat mărunt și restul de cașcaval.
4. Se împarte aluatul în 4 părți, care se întind pe o suprafață tapetată cu făină, apoi se umplu cu amestecul din piept de pui și se strâng colțurile.
5. Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă și se prăjesc turtele pe ambele părți, la foc mediu.
Articolul anterior Pui înecat în usturoi Articolul următor Cartofi copți, umpluți cu brânză