Piept de pui fraged, marinat în lămâie
Vrei să prepari o cină gustoasă şi sănătoasă, pe care să o savurezi alături de cei dragi? Încearcă această reţetă simplă de piept de pui făcut la cuptor, după ce a fost, în prealabil, ţinut în marinadă.
6 jumătăţi de piept de pui dezosat, 1/2 cană de făină, 1 linguriţă de coajă de lămâie dată pe răzătoare, 1 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper negru, 4 linguriţe d eulei de măsline, 1/2 cană de apă, 1/4 cană de zeamă de lămâie, 6 felii de lămîie, 1 linguriţă de seminţe de susan
Pentru marinadă: 3/4 cană de zeamă de lămâie, 1/4 ulei de măsline, 1/4 cană de vin alb sec
1. Amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol, pune bucăţile de piept de pui peste, apoi acoperă bolul cu folie de plastic şi bagă-l în frigider. E indicat să îl ţii la marinat peste noapte, însă dacă timpul te presează îl poţi scoate după 3 ore.
2. Încălzeşte cuptorul la temperatură maximă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
3. Într-un bol, amestecă făina, coaja de lămâie, sarea şi piperul. Scoate puiul din marinadă şi tavăleşte-l prin acest amestec.
4. Într-o tigaie, pune 2 linguriţe de ulei de măsline şi apoi, la foc medie, găteşte bucăţile de piept de pui, lăsându-le preţ de 3 minute pe fiecare parte.
5. Pune cele 2 linguriţe de ulei de măsline rămase în tava şi apoi ia pieptul de pui din tigaie şi pune-l în tavă.
6. Peste jumătăţile de piept de pui din tigaie adaugă zahărul brun, apoi pune în tavă o jumătate de cană de apă şi zeama de lămîie. Acoperă fiecare bucată de pui cu câte o felie de lămâie.
7. După 20 de minute, scoate puiul şi acoperă-l cu seminţe de susan. Poftă bună!
Articolul anterior Mic dejun de 5*: Ouă coapte în avocado Articolul următor Cartofi la cuptor cu fulgi de porumb