Piept de pui umplut, servit cu sos de căpșuni
Combinația perfectă de dulce cu sărat și cremos cu crocant.
500 g piept de pui, 155 g spanac, 90 g brânză feta, piper negru, sare de mare, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, câteva căpșuni, 2 linguri sirop de agave, 1 lingură oțet roșu, nuci pecan
1. Se curăță pieptul de pui de pieliță și oase, se fărămițează brânza feta, se macină piperul (dacă nu este deja măcinat), se spală și se curăță căpșunile, apoi se pisează nucile pecan și se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Se pun spanacul și brânza într-o tigaie mare și se gătesc pe foc mediu până se înmoaie, apoi se transferă într-un bol.
3. Se încinge uleiul într-o tigaie curată, pusă pe foc mediu, iar în acest timp se asezonează pieptul de pui pe toate părțile cu sare și piper.
4. Se crestează pieptul de pui astfel încât să se facă un fel de buzunar pe lungimea acestuia, în lateral, apoi se pune în tigaia cu ulei încins și se lasă pe fiecare parte câte 5 minute, până capătă o culoare ușor maronie.
5. Se umple pieptul de pui cu amestecul de spanac și brânză feta, apoi se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 10-12 minute, după care se scoate și se lasă să respire 5 minute, întrucât carnea se gătește în interior și după oprirea sursei de căldură.
6. Se pun 5 căpșuni într-un blender, împreună cu oțetul și siropul de agave, apoi se mixează până la omogenizare.
7. Pentru servire se stropesc bucățile de piept de pui cu sosul de căpșuni și se presară nuci pecan pisate și căpșuni proaspăt feliate.