Rețetă sănătoasă de shaorma cu pui
Câteodată nu ai timp să îți faci o mare salată și să o mănânci pe loc, proaspătă, așa că mai bine o rulezi și o iei la pachet.
2 linguri tahini, 1 lingură apă caldă, 4 lingurițe zeamă de lămâie, 1 linguriță sirop de arțar, 1 vârf pudră de usturoi, 155 g salată, sare, piper, 4 lipii mari, 375 g piept de pui rotisat, 1 roșie, 155 g felii castraveți, 45 g măsline, 30 g brânză feta
1. Se amestecă până la omogenizare pasta de tahini cu apa, zeama de lămâie, siropul de arțar și pudra de usturoi.
2. Se spală salata și se pun frunzele într-un castron mare, apoi se stropesc cu dressingul obținut anterior și se asezonează cu sare și piper, masându-le ușor până se înmoaie, adică 2-3 minute.
3. Se pun lipiile pe o suprafață plată, curată și se presară fiecare cu bucățele de piept de pui, felii de roșii, castraveți, măsline și bucăți de brânză, peste care se pun frunze de salată.
4. Se rulează lipiile, se închid la capete și se pot păstra la frigider pentru maxim 24 de ore.