Piure cremos cu usturoi
O reteta atât de simplă încât nu-ți va veni să crezi și o vei face de mai multe ori, pentru că te vei îndrăgosti de ea.
1.5 kg cartofi roșii, 2 linguri sare, 2 căni frișcă lichidă, 6 căței de usturoi, 170 g parmezan ras, apă
1. Se curăță și se taie cubulețe cam de aceeași dimensiune cartofii, apoi se pun într-o oală mare și se acoperă de apă cu sarea din dotare.
2. Se aduce la punctul de fierbere pe foc mediu, moment în care se reduce focul pentru a menține o ușoară stare de fierbere și se lasă cartofii până când se sfărâmă în momentul în care bagi furculița în ei.
3. Se încălzește frișca lichidă alături de usturoiul zdrobit, într-o cratiță medie, pe foc mediu, până când începe să fiarbă, apoi se ia de pe foc.
4. Se îndepărtează cartofii din oala în care au fiert bine și se strecoară de eventuala apă rămasă, apoi se zdrobesc, amestecându-i cu parmezanul ras și combinația din frișca lichidă cu usturoi.
5. Se lasă timp de 5 minute piureul obținut, ca să se îngroașe un pic, apoi se poate servi cu mărar tocat, pătrunjel sau rondele de ceapă verde presărată deasupra, ca garnitură sau de sine stătător.
Articolul anterior Brioșe cu șuncă și cașcaval Articolul următor Plăcintă în mere coapte