Tartine din piure de cartofi, cu somon afumat
Ai musafiri în weekend? Surprinde-i cu aperitive gustoase pe bază de piure de cartofi şi somon afumat!
200 g de fulgi pentru piure, 125 g de făină, 25 g de unt, 100 g de smântână, 1 ou bătut, 75 g de somon afumat
1. Prepară piureul de cartofi şi lasă-l să se răcească preţ de 5 minute. Apoi, într-un bol, amestecă-l cu făina şi cu oul bătut şi întinde coca obţinută pe o suprafaţă pudrată cu făină în prealabil.
2. Încălzeşte untul într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşte coca întinsă mai devreme. După 4 minute, întoarce coca pe partea cealaltă şi las-o să se prăjească preţ de 3 minute.
3. Taie "blatul" preparat în bucăţi mici. Apoi, pe fiecare bucată, pune smântână şi o bucată de somon afumat. Asezonează cu piper negru.
Poftă bună!