Plăcintă cu cremă de brânză şi spanac
O plăcintă care este delicioasă atât simplă, cât şi cu o lingură de smântână alături. Poate fi consumată ca aperitiv cald sau ca gustare între mese, asta dacă mai rămâne ceva din ea.
1 vârf linguriţă praf de usturoi, 1 ceapă galbenă, 250 g cremă de brânză, 250 g caşcaval, 250 g spanac, 400 g aluat foietaj
1. Se rade caşcavalul şi se amestecă bine cu crema de brânză, ceapa tăiată mărunt, praful de usturoi şi spanacul opărit, până ce toate acestea formează o pastă omogenă.
2. După ce s-a dezgheţat bine aluatul foietaj, se desfăşoară fără a se rupe şi se întinde compoziţia uniform.
3. Se rulează foaia şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se bagă pentru aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade Celsius.
4. Se scoate din cuptor când aluatul se umflă şi devine maroniu.
Articolul anterior Batoane raw-vegane de müsli Articolul următor Pateuri cu carne tocată şi varză călită