Placintă cu şuncă şi caşcaval
O plăcintă de te lingi pe degete, la care nimeni nu poate rezista și care poate fi servită în orice moment al zilei sau ca aperitiv cald la o masă festivă.
1 ou, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță sare fină de masă, 30 g parmezan, 200 g șuncă de Praga, 250 g făină de calitate superioară, 300 g cașcaval Dalia, 600 g cartofi noi
1. Se fierb cartofii cu un vârf de sare și se rad pe răzătoarea fină, apoi se amestecă bine cu oul, parmezanul, făina, praful de copt și restul de sare.
2. Se frământă amestecul până se obține un aluat moale, dar nelipicios, apoi se împarte în două și se întinde jumătate într-o tavă.
3. Se pun feliile de șuncă peste prima parte de aluat, după care se acoperă cu cașcavalul ras în prealabil și se face un capac din a doua bucată de aluat.
4. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se coace plăcinta timp de 40 de minute sau până devine maronie.