Spaghete din dovlecei cu sos de avocado
Acest preparat reprezintă garnitura ideală pentru un preparat din carne sau poate fi consumat de sine stătător și dacă ți se pare prea puțin poți adăuga creveți sau piept de pui.
2 dovlecei mari, 1 avocado, 1/2 castravete, zeama de la 1/2 lămâie, 1 cățel usturoi, 1 linguri lapte de migdale, 13 frunze busuioc, sare fină de masă, piper negru măcinat, roșii cherry
1. Se spală și se curăță dovleceii, apoi se taie fâșii foarte subţiri sau se dau printr-un aparat special, care să-i scoată sub formă de spaghete.
2. Se dau prin blender restul ingredientelor până când se formează o pastă, , fără a pune însă 5 frunze de busuioc și roșiile cherry.
3. Se amestecă sosul de avocado cu spaghetele din dovlecei până când acestea sunt bine acoperite.
4. Se pun în farfurii late și se ornează cu roșii cherry tăiate pe jumătate, plus frunzele de busuioc rămase și se asezonează cu sare și piper, dacă mai este nevoie.