Plăcinţele cu carne de vită
O reţetă delicioasă, care poate fi folosită pentru aperitive calde, gustări delicioase la un picnic sau chiar felul principal la o masă festivă.
1/2 linguriţă fulgi de chili, 1 linguriţă chimion, 1 lingură pudră de chilli, 1 ceapă, 1 lingură ulei vegetal, 1kg şi jumătate carne de vită tocată, 2 ouă, 2 linguri apă, 2 ardei graşi, 3 linguri pastă de tomate, 4 căţei usturoi, 150 g pătrunjel, 250 g brânză rasă, 800g aluat foietaj, făină, sare, piper negru măcinat
1. Se dezgheaţă aluatul şi se taie în 20 de bucăţi egale, după care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă acoperit cu un prosop în timp ce se pregăteşte umplutura. Dacă aveţi senzaţia că se lipeşte cerneţi puţină făină.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie pe foc mediu şi se pun la călit ardeii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe mici, împreună cu ceapa tăiată solzişori.
3. După 5 minute, se adaugă fulgii de chilli şi usturoiul mărunţit apoi se mai lasă un minut pe foc, după care se pun într-un bol mic şi se lasă deoparte.
4. Se pune aceeaşi tigaie pe foc mediu şi se prăjeşte carnea, după ce au fost îndepărtate orice urme de grăsime şi s-a asezonat cu sare şi piper, după gust.
5. Se adaugă pudra de chili, chimionul şi 3/4 linguriţă de sare şi se găteşte până ce carnea nu mai este roz, adică în jur de 5-7 minute, apoi se adaugă pasta de tomate şi 1/4 cană de apă şi se amestecă până se combină ingredientele, după care se adaugă legumele pregătite înainte.
6. Se pune compoziţia într-un bol şi se lasă să respire, iar când carnea s-a răcit se pun deasupra brânza şi pătrunjelul.
7. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 g Celsius, timp în care se pune din compoziţia obţinută în centrul fiecărei bucăţele de aluat şi se închide.
8. Se unge marginea exterioară a pacheţelelor cu ouăle bătute cu apa şi se apasă cu o furculiţă, pentru a se lipi, după care se dau la cuptor pentru 10-12 minute sau până devin maronii.