Popcorn indian din conopidă
Acest „popcorn” bogat în fitonutrienți este un preparat vegan, crocant la exterior, dar moale în interior.
1 conopidă mare, 3 linguri ulei virgin de cocos, 2 lingurițe condiment garam masala, 1 linguriță chimion, 1 linguriță ghimbir ras, 1 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare, 1 vârf piper, 2 linguri pătrunjel tocat
1. Se desface conopida în buchețele mici și se lasă la înmuiat în apă rece cu sare, pentru a ieși din ea orice mizerie.
2. Se preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius și se căptușește cu hârtie de copt o tavă întinsă.
3. Se întinde conopida în tavă, fără a o aglomera, pentru că altfel nu se mai face crocantă și se stropește cu uleiul topit, apoi se presară cu toate condimentele (exceptând pătrunjelul) și se amestecă bine.
4. Se lasă tava în cuptor timp de 30-35 de minute sau până se face aurie conopida, apoi se presară peste aceasta și pătrunjelul.
Tips: 1. Se poate păstra într-un container acoperit, în frigider, timp de o săptămână.
2. Pentru o variantă mai puțin aromată, condimentele se pot înlocui cu sare și piper.