Prăjitură cu miere
Desertul acesta este special pentru persoanele pur şi simplu topite după dulce. De reţinut este că dacă ai consumat o porţie, ar fi cazul să renunţi la o masă pe zi, asta dacă ţii la silueta ta.
Pentru blat: 500g făină de grâu, 250g miere, 250g zahar, 200g unt, 3 ouă, 100g nuci sau migdale, o linguriţă de bicarbonat, 150g smântână sau frişcă.
Pentru cremă: 200g unt, 3 gălbenuşuri de ou, 200g zahar, o esenţă de vanilie .
Blat: Amestecă făina, mierea, zahărul, nucile măcinate sau migdalele, ouăle şi bicarbonatul, frământă bine şi bagă compoziţia la frigider pentru 2-3 ore.
Crema: 200g unt, 200g zahar, 3 gălbenuşuri de ou, o esenţă de vanilie. Ingredientele trebuie amestecate bine de tot, iar compoziţia rezultată se foloseşte pentru a unge prăjitura înainte să o bagi la cuptor.
Încinge cuptorul, împarte compoziţia în părţi mici sau 4 părţi mai mari şi bagă la copt până se rumeneşte la suprafaţă. Scoate prăjitura de la cuptor, las-o să se răcorească şi savureaz-o cu un pahar cu lapte.
Poftă bună!