Prăjitură în 3 straturi
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos şi deosebit, însă nu eşti tocmai as în bucătărie? Iată o reţetă simplă de prăjitură, care te va face să pari profesionist!
4 ouă (albuşurile şi gălbenuşurile separate), 150 g de zahăr, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, 125 g de unt, 115 g de făină, 2 căni de lapte cald
Opţional: zahăr pudră, căpşune şi frişcă pentru decor
1. Încălzeşte cuptorul la 160 de grade.
2. Unge cu unt o tavă de 20 cm x 20 cm.
3. Bate albuşurile cu mixerul până când se întăresc.
4. Într-un alt bol, bate gălbenuşurile cu zahărul preţ de 1 minut. Adaugă apoi esenţa de vanilie şi untul şi incorporează-le cu ajutorul mixerului. Pune apoi şi făina. După ce aceasta este incorporată, poţi adăuga treptat şi laptele.
5. Foloseşte apoi o spatulă pentru a adăuga albuşurile spumă peste compoziţia făcută cu mixerul.
6. Pune compoziţia de prăjitură în tava unsă cu unt.
7. Lasă prăjitura în cuptor în jur de 40 - 50 de minute. După primele 30 de minute o poţi verifica şi, dacă tremură atunci când mişti tava, mai las-o la în cuptor.
8. După ce opreşti cuptorul, scoate tava şi las-o să se răcească. După ce se răceşte complet, tai-o în cubuleţe şi serveşte-o.
Poftă bună!
Articolul anterior Tartine din piure de cartofi, cu somon afumat Articolul următor Tort de ciocolată cu avocado