Prăjitură rapidă cu mere şi migdale
Dacă ai nevoie de un desert gustos şi uşor de preparat, fără prea multe ingrediente, alege această prăjitură cu mere şi migdale.
unt topit pentru a unge tava, 180 gr. unt la temperatura camerei, tăiat cubuleţe, 140 gr. zahăr pudră, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 3 ouă la temperatura camerei, 100 gr. făină de migdale, 150 gr. făină albă, 80 ml lapte, 2 mere roşii, feliate, cremă de vanilie (opţional)
1. Încinge cuptorul la 170°C. Unge o tavă rotundă cu unt topit, după care adaugă hârtie de copt pe fund şi pe margini.
2. Bate untul, zahărul şi esenţa de vanilie într-un bol, timp de 8 minute sau până când compoziţia devine cremoasă. Adaugă ouăle, câte unul şi bate bine compoziţia după fiecare ou adăugat.
3. Încorporează şi făina de migdale, jumătate din făina albă şi jumătate din cantitatea de lapte. Amestecă bine cu o lingură de lemn, după care repetă operaţiunea cu făina şi laptele rămase.
4. Aranjează merele pe fundul formei pentru părjitură şi toarnă peste compoziţia, nivelând suprafaţa cu o lingură. Coace la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
5. Dă-o deoparte pentru 10 minute, să se răcească, înainte să o întorci pe un platou. Se poate servi caldă, ca atare sau cu cremă de vanilie.