Pui cu gutuie şi ghimbir
Încearcă o reţetă simplă, de sezon, ideală pentru mofturoşii care s-au săturat de şniţele şi piept de pui la grătar.
1 piept de pui, 1 gutuie, 1 ceapă tăiată rondele, sucul de la 1 lămâie, miere, 2-3 linguri de ghimbir proaspăt ras, 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată, 50 gr. unt, sare şi piper după gust
1. Umple o tigaie cu apă, pune-o pe foc şi adu-o la temperatură de fierbere, după care adaugă sucul de lămâie şi o linguriţă de miere.
2. Taie gutuia în sferturi sau în mai multe bucăţi, dacă are dimensiuni mai mari. Adaugă bucăţile de gutuie imediat în apă, fiindcă oxidează foarte repede.
3. Găteşte gutuia până când se înmoaie puţin.
4. Taie pieptul de pui în cubuleţe de dimensiuni mici.
5. Scurge bucăţile de gutuie, curăţă cotorul şi taie-le în bucăţi de dimensiuni simlare cuburilor de pui.
6. Într-o altă tigaie, topeşte untul şi căleşte rondelele de ceapă.
7. Adaugă în tigaie scorţişoara, ghimbirul, cubuleţele de pui, sare şi piper. Când carnea este făcută, adaugă o linguriţă de miere şi lasă-le să se caramelizeze puţin.
8. Dă tigaia de pe foc, iar într-un alt recipient caramelizează gutuile fierte anterior. Topeşte o linguriţă de unt, adaugă o linguriţă de miere şi apoi gutuia fiartă. Amestecă timp de 1-2 minute, până când capătă culoarea potrivită, însă nu până când devie lipicioasă.
9. Când gutuile sunt caramelizate, adaugă carnea de pui, puţină miere şi amestecă uşor.
Articolul anterior Tocană de vită cu cidru de mere Articolul următor Omletă coaptă, cu ceapă şi brânză Cheddar