Pui cu smântână şi caşcaval
Dacă vreţi ceva rapid şi uşor pentru cină, puteţi încerca această reţetă de pui cu smântână şi caşcaval, care vă va aduce aportul optim de proteine şi vitamine, necesar funcţionării organismului. În principiu, va arată ca un fel de omletă mai consistentă şi vă va ţine garantat de foame, fără nici o problemă, până a două zi dimineaţă.
400g carne de pui, 3 ouă, 2 linguri smântână pentru gătit, 1 roşie, 50g caşcaval ras, 1 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negru măcinat
1. Se taie carnea în bucăţi de aproximativ 2 cm şi se asezonează cu sarea şi piperul, amestecând bine cu mâinile, pentru a acoperi toate bucăţile uniform.
2. Se bat ouăle şi smântâna cu o furculiţă şi opţional se adaugă puţin boia, după care se toarnă amestecul astfel obţinut în tavă.
3. Se pune deasupra caşcavalul ras şi se ornează cu felii sau cubuleţe de roşii.
4. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 40 de minute. Atenţie: timpul de coacere diferă în funcţie de capacităţile fiecărui cuptor în parte.
Tips: 1. Se poate mânca rece sau cald şi ce rămâne se poate lua la pachet a două zi pentru masa de prânz de la birou.
2. A se consuma fără pâine, pentru un aport mai mic de calorii.
3. Pentru un plus de savoare se adaugă la servire o lingură de smântână proaspătă sau ketchup.
Sursă foto: theenglishkitchen.blogspot.ro