Pui preparat în stil roman
Dacă îți place puiul și dacă îți place mâncarea asiatică, această rețetă va fi pe gustul tău, pentru că seamănă foarte mult, având o cantitate generoasă de legume.
1/4 lingură pătrunjel, 1/4 cană ulei de măsline, 1/2 cană vin alb, 1/2 cană supă de pui, 1 conservă mică roșii, 1 lingură frunze cimbru, 1 linguriță frunze oregano, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1 linguriță și 1/2 sare, 1 linguriță și 1/2 piper măcinat, 2 pulpe de pui fără pieliță, 2 căței usturoi, 2 linguri capere, 4 bucăți piept de pui fără pieliță, 85 g prosciutto
1. Se asezonează puiul cu 1/2 linguriță sare și 1/2 linguriță piper și într-o cratiță wok se încinge uleiul la foc mediu. Când uleiul este fierbinte și începe să sfârâie se pune puiul la prăjit până capătă o crustă maronie, crocantă, pe toate părțile apoi se ia puiul de pe foc.
2. Se pune din nou tigaia pe foc mediu și se adaugă ardeii tăiați fâșii, alături de prosciutto și se gătește până ce ardeii își schimbă culoarea și prosciutto-ul se face crocant, adică aproximativ 5 minute.
3. Se adaugă usturoiul tocat mărunt și se mai gătește aproximativ 1 minut, după care se adaugă roșiile, vinul și condimentele apoi se amestecă continuu cu o spatulă de lemn.
4. Se pune din nou puiul în tigaie și se adaugă supa, până ce aceasta începe să fiarbă, după care se diminuează focul, se amestecă bine, se acoperă tigaia și se lasă pe foc timp de 20-30 de minute.
Tips: 1. Dacă se servește imediat, se adaugă caperele și pătrunjelul apoi se amestecă și se mănâncă.
2. Dacă se servește după o perioadă de timp, se pune mâncarea într-un recipient sigilat și se bagă la frigider, după ce s-a răcit, iar a doua zi poate fi reîncălzită la foc mediu.