Pui primavera umplut cu legume
Când ai prea puțin timp ca să gătești lucruri complicate puiul este alegerea ideală.
1/2 ceapă roșie, 1 ceașcă mozzarella rasă, 1 linguriță ierburi italienești, 1 dovlecel zucchini, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 ardei grași galbeni, 3 roșii medii, 4 piepți de pui fără pieliță și os, sare, piper negru măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptoarele pe gaz) și se plasează pieptul de pui pe o tavă întinsă, după ce s-au făcut câte 5 crestături în fiecare (atenție să nu se taie până jos).
2. Se stropesc piepții de pui cu ulei de măsline și se asezonează cu sare, piper și ierburile italienești aromatice.
3. Se pun în crestăturile de la pui jumătăți de feliuțe subțiri de dovlecel, roșii tăiate felii foarte subțiri, ardei gras spălat și curățat tăiat subțire și rondele de ceapă roșie.
4. Se presară mozzarella rasă peste fiecare bucată de pui.
5. Se dă tava la cuptor și se lasă până când puiul este gătit corespunzător și nu mai este roz, adică aproximativ 25 minute.