Pui sotat cu mere
Vrei să le serveşti celor dragi o reţetă delicioasă şi uşor de preparat? Acest preparat este rapid, săţios şi extrem de gustos!
2 piepturi de pui fără piele, înjumătăţite, 1 lingură de ulei de măsline, 1 măr tare, curăţat de cotor şi feliat, 1 ceaşcă de suc de mere, 1 ceapă tocată julien, 1 căţel de usturoi, tocat mărunt, 1/2 linguriţă de cimbru, 2 linguri de muştar de Dijon, sare şi piper
1. Bate carnea de pui pentru a o subţia, după care încinge uleiul de mpsline într-o tigaie şi soteaz-o până capătă o culoare aurie, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
2. Adaugă apoi feliile de mere, sucul de mere, ceapa, usturoiul, cimbrul, 1/2 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă piper. Lasă să fiarbă, acoperit, timp de 6-8 minute, până când puiul se frăgezeşte şi poate fi uşor pătruns cu furculiţa.
3. Scoate din tigaie puiul, merele şi ceapa, lăsând sosul să fiarbă în continuare, timp de 5 minute. Adaugă muştarul şi toarnă sosul astfel obţinut pe un platou, peste puiul cu mere şi ceapă.
Articolul anterior Salată de avocado şi castraveţi Articolul următor Chiftele de ton