Rețetă de sos marinara
O minunată culoare roșie cu aromă subtilă de usturoi și busuioc, face ca acest sos să poată fi servit alături de diverse preparate, printre care paste, pizza sau chipsuri.
1 conservă roșii, 4 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline extra virgin, 2 linguri busuioc pisat, sare, piper
1. Se dau întâi roșiile prin blender, dacă acestea sunt întregi sau bucăți, nu pasate.
2. Se pisează usturoiul și se călește la foc mic alături de roșii, într-o tigaie adâncă, în care s-a încins în prealabil uleiul.
3. Se dă focul la mediu și se amestecă ocazional, până când sosul se îngroașă puțin, adică în jur de 15 minute, după care se asezonează după gust cu sare și piper, iar la sfârșit se adaugă busuiocul, se amestecă, se stinge focul și se mai lasă 5 minute, după care se servește peste paste, ca bază pe pizza sau cu chipsuri tortilla.