Salată cu macaroane
O salată delicioasă, ce poate fi făcută cu orice tip de paste și cu adaos de legume, dacă se preferă mai multe sortimente.
2 căni macaroane, 1/3 cană salată, 1/4 cană ceapă roșie, 1 lingură frunze de pătrunjel, 1/2 cană roșii, 1/2 cană maioneză, 3/4 linguriță muștar, 1 linguriță și 1/2 zahăr, 1 lingură și 1/2 oțet, 3 linguri smântână, 1/2 linguriță sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se fierb macaroanele, se rupe fâșii salata, se rup frunzele de pătrunjel, se toacă mărunt ceapa roșie după ce a stat 5 minute în apă rece și se taie cubulețe mici roșiile.
2. Se amestecă într-un bol mare macaroanele, salata, ceapa, pătrunjelul și roșiile.
3. Se amestecă bine într-un bol mic maioneza, muștarul, zahărul, oțetul, smântâna și sarea, apoi se toarnă acest dressing peste salată și se amestecă viguros.
4. Se mai asezonează cu piper și sare (dacă este nevoie) și se servește salata imediat sau se poate păstra la frigider cel mult 3 zile.