Salată cu nectarine şi prosciutto
Încearcă o salată inedită, în care combini nectarine coapte cu rucola piperată, parmezan sărat şi prosciutto.
2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de ceapă eşalotă tocată mărunt, 1 linguriţă muştar de Dijon, 1 linguriţă de miere, 1/8 linguriţă de sare, 3 linguri de ulei de măsline, 8 ceşti de rucola, 2 nectarine coapte, tăiate în sferturi, 1/2 ceaşcă de parmezan ras, 3 felii de prosciutto (60 grame), tăiate în felii de 5 cm grosime, piper proaspăt măcinat
1. Combină sucul de lămâie cu ceapa, muştarul, mierea şi sarea într-un bol încăpător. Toarnă uleiul şi amestecă până se combină toate ingredientele.
2. Adaugă rucola şi amestecă.
3. Împarte rucola pe 4 platouri şi adaugă porţii egale de nectarine, parmezan şi prosciutto.
4. Serveşte cu un strop de piper, după gust.
Pont: Rade parmezanul cu un aparat pentru decojit cartofi sau pe răzătoarea cu lame late, paralele, pentru a obţine fâşii care dau salatei un alt aspect.
Dacă nu îţi place parmezanul, salata poate fi serivită şi cu brânză feta.