Salată cu piept de pui BBQ, porumb și roșii
Odată cu venirea verii se înmulțesc grătarele și picnicurile, iar această salată sănătoasă este o alternativă delicioasă la clasicii hamburgeri și hot dogi, reprezentând totodată și modul perfect de a folosi resturile rămase de la alte mâncăruri.
1 piept de pui dezosat și fără pieliță, sare, piper, 125 ml sos barbecue, 1 conservă mică de porumb, ulei de măsline extravirgin, 125 ml lapte bătut slab, 125 g iaurt grecesc slab, 1 linguriță zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 1 cățel usturoi pisat, 1 linguriță mărar, 1 linguriță pătrunjel, 1 linguriță leuștean, 1 vârf piper cayenne, 125 g amestec legume, 185 g roșii cherry, 1/2 ceapă roșie tocată mărunt, 75 g brânză rasă
1. Se pune pieptul de pui într-o tavă de copt și se asezonează pe ambele părți cu sare și piper, iar peste el se toarnă sosul barbecue și se acoperă tava cu folie strech, apoi se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte.
2. Se încinge grătarul la temperatură medie și se unge cu ulei de măsline, timp în care se scoate puiul din frigider și se aduce la temperatura camerei.
3. Se pune pieptul de pui peste cea mai încinsă parte din tigaia grill sau grătar și se lasă timp de 5 minute să se gătească, fără a încerca întoarcerea lui, ca să nu se rupă, apoi încă 5 minute pe cealaltă parte.
4. Se mută pieptul de pui pe o parte mai rece a grătarului, se acoperă și se continuă gătirea acestuia până până ce carnea devine fermă și nu mai este roșie în interior, adică aproximativ 10 minute, apoi se transferă pe un tocător și se lasă să respire timp de alte 10 minute, după care se feliază de-a lungul fibrei și se dă deoparte.
5. Se dau boabele de porumb prin ulei de măsline și se asezonează cu puțină sare și piper, apoi se trag timp de 10 minute într-o tigaie încinsă.
6. Se amestecă laptele bătut, iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, mărarul, pătrunjelul și leușteanul tocate fin cu 1/2 linguriță sare și piper după gust, pentru a se face dressingul de salată într-un bol, care se acoperă și se bagă la frigider până în momentul servirii.
7. Se împart legumele, se aranjează feliile de pui, roșiile tăiate pe jumătate, porumbul și ceapa roșie, apoi se stropește totul cu dressingul preparat și un pic de sos barbecue, iar la final se presară brânza rasă.