Salată de fasole cu porumb
Această salată sănătoasă este perfectă pentru o seară cu tematică mexicană și poate fi folosită pe post de salsa, pentru înmuiat chipsurile de tortilla.
1/4 cană zeamă de lămâie, 1/3 cană miere, 1/4 cană ulei de măsline extravirgin, 1/2 linguriță sare, 1 conservă boabe de fasole roșie, 1 conservă boabe de porumb, 1 cană roșii cherry, 1 avocado, 1 ardei gras, 1/2 ceapă roșie
1. Se agită bine, într-un borcan, primele 4 ingrediente (care sunt pentru dressing), până se omogenizează.
2. Se scurg conservele de apă, se taie roșiile pe jumătate, se curăță bucata de avocado și se taie cubulețe, se spală, curăță și taie ardeiul în bucăți mici și se toacă fin ceapa, apoi se amestecă ingredientele pentru salată într-un castron mare.
3. Se toarnă dressingul obținut anterior peste ingredientele salatei, suficient cât să acopere toate bucățile, apoi se amestecă un pic și se poate servi salata imediat sau se poate acoperi castronul cu folie strech și păstra la frigider până sosesc musafirii.
Articolul anterior Salată cu piept de pui BBQ, porumb și roșii Articolul următor Friptură de vită aruncată în cuptor