Salată de căpșuni cu struguri și nuci
Această salată este una colorată, plină de arome și nutrienți, fiind totodată foarte simplu de preparat.
60 ml ulei de măsline extravirgin, 30 ml oțet balsamic, 15 ml sirop de arțar, 1 linguriță usturoi măcinat, 1/4 linguriță sare de mare, 1/4 linguriță piper negru măcinat, 150 g mix salată, 144 g căpșuni tăiate în sferturi, 150 g struguri roșii tăiați pe jumătate, 59 g nuci tocate mare, 1 avocado feliat
1. Se amestecă bine uleiul cu oțetul, siropul de arțar, usturoiul, sarea și piperul, pentru a realiza un dressing uniform, într-un bol mic.
2. Se gustă dressingul și se potrivește de sare și piper, apoi se dă bolul la frigider până când trebuie consumată salata.
3. Se amestecă mixul de salată cu căpșunile, strugurii, nucile și feliile de avocado, într-un castron mare de salată, și chiar înainte de servire se stropește cu dressingul și se mai amestecă o dată.