Salată de spanac cu fructe de pădure și dressing de mac
Cuvântul „salată” presupune, de regulă, ceva sănătos și acesta este cazul celei de față, care abundă în vitaminele K, A, C, folați, fibre, fier, grăsimi sănătoase și antioxidanți.
8 căni baby spanac, 1 cană afine, 1 cană și 1/2 căpșuni, 1/2 cană brânză feta, 1/2 ceapă roșie, 3/4 cană ulei de avocado, 1/4 cană oțet de mere, 1 lingură agave, 1 linguriță muștar, 1 linguriță semințe de mac, 1 lămâie, 1/2 linguriță sare
1. Se amestecă uleiul de avocado cu agavele, muștarul, macul, sarea și zeama de lămâie, astfel încât să formeze un dressing, care se bagă la frigider până în momentul servirii salatei.
2. Se așează spanacul într-un castron mare, peste care se pun afinele, căpșunile tăiate pe jumătate sau în patru (în funcție de mărimea acestora), brânza feta mărunțită și ceapa roșie feliată subțire.
3. Se stropește salata cu jumătate din dressingul obținut anterior și se servește imediat, iar cealaltă jumătate se poate consuma în decurs de 48 ore, dacă este ținută în continuare la frigider.