Salată de macaroane cu bacon
Această salată delicioasă combină perfect textura macaroanelor cu cea a baconulului afumat, roșiile proaspete și salata verde, încât reprezintă varianta ideală pe lângă o masă de vară.
10 felii bacon, piper negru măcinat, 2 căni macaroane (sau orice alte paste), 2 ouă, 1 ceapă roșie mică, 2 foi salată, 2 linguri pătrunjel, 2/3 ceașcă maioneză, 1 lingură și jumătate zeamă de lămâie, 1 vârf pudră de usturoi, sare, 2 roșii, 2 țeline mici
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se căptușește o tavă cu hârtie de copt.
2. Se întind feliile de bacon (care trebuie să fie un pic mai groase) pe tavă și se asezonează cu puțin piper, după care se bagă la cuptor timp de 25 minute sau până își schimbă culoarea și devin crocante, apoi se lasă deoparte.
3. Se fierb pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se scurg de apă și se țin sub jet de apă rece, după care se lasă deoparte.
4. Se amestecă într-un castron mare baconul crocant tăiat cubulețe și se fărămițează ouăle fierte tare, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul rupt de mână și țelina tăiată cubulețe.
5. Se adaugă pastele și se amestecă bine, apoi se pune și maioneza cu zeama de lămâie și pudra de usturoi, iar salata este gata de servire, pe cele două foi de salată răsfirate și roșiile tăiate felii subțiri.