Salată marocană cu sfeclă şi dressing de iaurt
O salată de sfeclă roșie delicioasă, cu un dressing cremos de iaurt organic, ce pune încă o dată în valoare beneficiile sfeclei pentru sănătate.
250 ml iaurt natural, 2 lingurițe chimen, 1 cățel de usturoi, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, 750 g sfeclă fiartă în oțet, 250 g baby spanac, 1 legătură mentă, 1 legătură coriandru
1. Se amestecă toate ingrediente pentru dressing într-un bol mic și se asezonează cu sare și piper.
2. Se taie sfecla în felii wedges egale, care se amestecă într-un castron mare cu spanacul spălat și scurs bine, marea majoritate a mentei și coriandrului, apoi se pune dressing-ul deasupra acestei combinații și se ornează cu restul de ierburi tocate mărunt.
Tips: 1. Cu cât este lăsat mai mult la infuzat dressing-ul, acesta va avea o aromă mai puternică.
2. Salata poate fi servită ca fel de sine stătător, cu o bucată de foccacia și unt sărat sau ca garnitură la un fel pe bază de carne sau pește.