Salată orientală cu conopidă
De regulă, salata orientală este grea, mai ales dacă adaugi maioneză, dar o poți face mai sănătoasă dacă înlocuiești câteva ingrediente, cum ar fi dressingul cu iaurt grecesc și cartofii cu conopidă.
1 conopidă mare, 1/2 cană iaurt grecesc, 2 ouă, 2 linguri ceapă roșie, 2 linguri muștar, 1 lingură murături, 1 lingură țelină, sare, piper
1. Se spală conopida și se destramă în bucăți mici, apoi se pune la fiert într-o oală mare cu capac, pe foc mare, pentru aproximativ 5 minute, după care se îndepărtează de pe foc, se scurge și se clătește cu apă rece, pentru a opri procesul de gătire.
2. Se fierb cele 2 ouă tare, apoi se taie felii sau bucățele și se toacă ceapa, murăturile și țelina, iar când conopida s-a răcit, se amestecă într-un castron mare toate legumele, împreună cu ingredientele rămase.
3. Se asezonează cu sare și piper după gust, apoi se dă castronul la frigider între 30 de minute - 2 ore înainte de servire, astfel încât aromele să se îmbine cum trebuie.
Tips: se pot adăuga ardei gras și mărar proaspăt.