Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Pregăteşte-te să descoperi o reţetă simplă, de pe vremea bunicii, care te va ajuta să prepari o mulţime de găluşti de mămăliguţă.
"Fă o mămăliguţă fiartă bine, cu unt şi cu parmezan ras, ca să fie grasă. Pregăteşte mai dinainte o mâncare de trufe sau ciuperci tăiate rotund într'un sos cu Maderă sau cu vin alb, puţină ceapă tăiată bine şi prăjită, o lingură de smântână, piper, sarea necesară şi zeama dela o jumătate de lămâe.
Pune apoi toate acestea să fiarbă până ce vor scădea puţin. După aceea ia cu o lingură adâncă din mămăliguţă, fă în ea un deşert cât lingura şi pune în el puţină umplutură; pune deasupra altă bucăţică de mămăliguţă, şi în chipul acesta faci mai multe şi le pui pe o sită.
Apoi pregăteşte 150 gr. de lapte dulce, cu un miez de pâine muiat în el şi cu gălbenuş de ou; bate-le bine cu puţină sare, şi când vrea să dai la masă, tăvăleşte găluştele în această compoziţie, pune-le să se rumenească puţin în unt clocotit şi dă-le la masă fierbinţi."
Sursa foto: skytrip.ro