Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara iepure cu sos picant:
"Ia un iepure, scoate-i pielea întâia şi a doua, sară-l şi lasă-l să stea în 300 gr., de oţet cu apă vre-o şase ore, împreună cu mirodenii. Scoate-l apoi din oţet, spală-l şi frige-l cu bucăţi de unt pe deasupra în cuptor moale; după aceea taie-l bucăţele potrivite, pregăteşte 600 gr de smântână, 240 gr de unt, două linguri de făină rumenită, ciuperci (hribi), tăiate ca ficaţii şi fierte de mai înainte, jumătate lingură de bulion de pătlăgele, puţin piper, scorţişoară, sarea necesară şi un pahar de vin sau de Maderă. Amestecă împreună toate acestea şi toarnă-le peste iepurele cel fript, pune-l să fiarbă în câteva clocote, şi lasă-l să stea în sis multişor, aşezat într-un vas mare rotund, până ce îl vei da la masă".
Poftă bună!