Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara supă de galetă (pesmet, prăjitură rotundă și plată din făină, unt și ouă, biscuit fără sare, pentru marinari):
"Strecoară zeamă de carne foarte albă, în care pune zeama dela două lămâi; fărâmă două sau trei galete albe, aruncă bucăţelele în zeama clocotită; toarn-o toată în castron în care baţi gălbenuşuri de ou după numărul persoanelor puţin câte puţin ca să nu se corăslească, şi dă-o la masă cu câteva fire de pătrunjel tăiate foarte mărunt".
Poftă bună!