Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită de acum 100 de ani, pentru a prepara prăjituri numai bune de consumat alături de cafea sau ceai.
"Se amestecă 300 gr. de unt proaspăt până ce se nălbeşte, se pune înăuntru 14 gălbenuşuri de ou unul după altul, 300 gr. de făină bună, puţină sare, 75 gr. de zahăr, 3 linguri de drojdie de bere şi 150 gr. de lapte dulce, şi se bat bine cu o lingură de lemn o jumătate de oră; apoi se pune şi spuma dela şase albuşuri înăuntru; se ia o tingire unsă cu unt, se presară cu franzelă rasă, se pune coca înăuntru şi se lasă să se umfle încă odată; se pune apoi în cuptor, însă cuptorul să fie moale, şi se lasă o jumătate de oră după tăria cuptorului."
Vă dorim poftă bună!