Ceea ce încearcă nutriţionista să sublinieze este că trebuie să adoptăm stilul alimentar care ni se potriveşte, cel care ne prieşte. Tocmai de aceea, spune Mihaela Bilic, nu oricine poate/trebuie să fie vegetarian.
"A elimina carnea din alimentaţie e o decizie care poată să facă mai mult rău decât bine. Înţelept şi sănătos e să mănânci mai puţină carne, mai rar, nu să devii peste noapte vegetarian. Există persoane care au o preferinţă pentru carne, aşa cum alţii preferă brânza şi lactatele sau legumele. Suntem cu toţii diferiţi, de aceea trebuie să adoptăm stilul alimentar care ni se potriveşte, cu care corpul nostru se simte bine, care ne prieşte.", a mărturisit medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Specialista continuă cu câteva argumente, subliniind că nu carnea este cauza problemelor din viaţa noastră. De exemplu, nutriţionista scrie că, dacă elimini produsele de origine animală şi observi că eşti mereu balonată, că te îngraşi deşi nu mănânci mult, că ai brusc poftă pentru dulciuri sau că nu te mai saturi şi nu mai ai plăcere când mănânci, asta înseamnă că a fi vegetarian nu este o idee bună pentru tine.
"Nimeni nu trebuie să devină vegetarian pentru că e la modă sau pentru că e mai sănătos, ci pentru că aşa simte. Dacă corpul tău nu mai vrea carne, e una, dacă însă hotărăşti tu cu mintea şi raţiunea să elimini carnea, e alta. Să etichetezi carnea ca fiind sursa tuturor relelor, un fel de produs imoral, ţine mai degrabă de un puritanism extremist decât de o realitate firească.
Nu carnea e cauza problemelor din viaţa noastră, însă eliminarea ei chiar poate însemna o problemă pentru unii din noi. Dacă eşti carnivor acceptă asta şi hrăneşte-te ca atare, nu ne putem schimba natura şi structura", conchide Mihaela Bilic.