Sendviş cu brânză Halloumi şi pepene roşu
Acest sendviş înlocuiește pâinea cu brânză Halloumi și îi adaugă prospețime prin intermediul pepenelui roșu, iar rezultatul este ceva un pic sărat și un pic dulce, dar perfect pentru după-amiezile de vară.
230 g brânză Halloumi, 1 lingură ulei de măsline, 1 pepene roșu mic, 2 roșii, piper negru proaspăt măcinat, 2 frunze mentă, oțet balsamic, 1 legătură busuioc proaspăt
1. Se taie brânză Halloumi în 4 felii, care se vor folosi pe post de felii de pâine și se ung acestea cu ulei de măsline pe fiecare parte, apoi se pun pe grătarul preîncins, câte 3 minute pe fiecare parte.
2. Se taie pepenele și roșiile în felii pătrate egale cu cele de brânză și se curăță pepenele de semințe.
3. Se pune o felie de brânză cu dungile de la grătar în jos, deasupra acesteia o felie de pepene curățată de coajă și semințe, o frunză de mentă spălată, o felie de roșie și se asezonează cu piper, un strop de oțet balsamic și busuioc, apoi se acoperă cu încă o felie de brânză.