Supă de ceapă cu brânză și cimbru
O supă de ceapă franțuzească cu un iz mediteraneean, un prim fel de mâncare perfect pentru musafirii pretențioși.
3 linguri ulei de măsline, 2 cepe mari, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță frunze de cimbru, 4 căni supă de vită, 4 felii pâine ciabatta, 115 g brânză gouda feliată
1. Se încinge uleiul într-o cratiță medie, pe foc mediu și se pune la călit ceapa tocată mărunt, cu sare și piper.
2. După 10 minute în care se amestecă ocazional, se pune cimbrul și se adaugă supa de vită, apoi se lasă cratița la fiert încă 15 minute, neacoperită.
3. Se pune supa în 4 boluri termorezistente și se adaugă câte o felie de pâine, iar deasupra se pune câte o felie de brânză și se dau bolurile la cuptor pentru 4 minute, până se topește un pic brânza sau își schimbă culoarea, apoi se servește supa fierbinte.