Primul lucru pe care trebuie să-l realizezi este că virusul nu a dispărut și încă nu există nici un vaccin. Doar pentru că s-au mai relaxat măsurile de siguranță, nu înseamnă că ești ferită de îmbolnăvirea cu COVID-19. De fiecare dată când interacționezi cu altcineva, există riscul de infectare, deci ar fi bine să te gândești cât de mult ești dispusă să riști, pentru ce și pentru cine. În altă ordine de idei, cât de riscant este pentru tine personal să mergi la sală, respectiv dacă suferi de vreo boală cronică care ți-ar putea înrăutăți simptomele și dacă ești dispusă să-ți pui bunicii sau copiii în pericol.
În plus, nu uita că sălile de fitness sunt pline de microbi, aparatele fiind atinse de multă lume și nu toate persoanele au aceleași standarde de igienă fie a lor fie a aparatelor. Înainte de pandemie, au fost efectuate studii care au scos la iveală faptul că în sălile de sport există locuri cu stafilococi și chiar bacteria E-Coli, vestiarul fiind cel mai infectat. Pentru a avea controlul asupra virușilor, microbilor și bacteriilor existente, sala unde mergeai tu înainte s-ar putea să arate acum altfel și să existe limitări de persoane care pot intra în același timp, standardele de igienă să fie mult mai stricte și unele aparate să lipsească, pentru a se încerca păstrarea distanței sociale. Acești pași diminuează riscul infectării, dar nu-l reduc la zero, deci va trebui să decizi dacă merită sau nu să mergi acolo.
Dacă decizi că e în regulă să te duci la sală, ia în considerare faptul că noul Coronavirus se trasmite prin intermediul stropilor de mucoase, deci ar fi bine să stai la cel puțin 2 metri de oricine altcineva, așa că alege o bandă sau o bicicletă care să nu fie fix lângă o altă persoană. Pe lângă acest lucru, încearcă să mergi la o oră care nu este foarte frecventată, atinge cât mai puține suprafețe și spală-te des pe mâini cu apă caldă și săpun antibacterian, timp de măcar 20 de secunde, iar în timpul antrenamentului nu-ți atinge fața cu mâinile. De asemenea, dacă poți, nu folosi vestiarele sau stai cât mai puțin timp acolo, echipează-te din start și dacă poți, folosește mașina personală pentru deplasări.
Dacă încă nu ești sigură că poți să te întorci liniștită la sală, încearcă să-ți cumperi anumite echipamente, precum o coardă, o bandă elastică, gantere, salteluță și o minge de exerciții, pe care să le poți folosi acasă sau în parc, deoarece, până la urmă, cel mai important lucru este să-ți continui rutina sportivă.
Și ce dacă s-a redeschis sala de fitness
În ciuda faptului că numărul de noi teste pentru Coronavirus crește în fiecare zi, tot mai multe afaceri care au reușit cumva să supraviețuiască până acum, își reiau activitatea normală, inclusiv sălile de sport. Însă chiar dacă ești încântată de faptul că te poți duce din nou să tragi de fiare sau să alergi pe bandă ar trebui să te întrebi și cât de în siguranță ești.