Somon condimentat, pe grătar
O cină ușoară și delicioasă, care nu pune în pericol silueta.
2 linguri sos Teriyaki, 1 lingură zahăr brun, 1 linguriță paprika afumată, 1/4 linguriță piper cayenne, 2 linguri maioneză light, 1 lingură arpagic, 8 tulpini țelină, 1/2 ceapă roșie mică, 4 fileuri somon cu pieliță, sare, piper negru proaspăt măcinat, ulei de măsline
1. Se preîncălzește o tigaie gril pe foc mediu, timp în care într-un bol mic se amestecă sosul Teriyaki cu zahărul brun, paprika și piperul cayenne.
2. Se transferă 1 lingură din sosul obținut într-un bol mai mare, unde se amestecă bine cu maioneza, arpagicul tocat fin, țelina tăiată mărunt și ceapa roșie tocată cât se poate de mic.
3. Se presară fileurile de somon pe ambele părți cu sare și piper, apoi se întind cu pielea în sus în tigaia unsă cu ulei și se gătesc până când pe tigaie rămân urme distinctive iar somonul se desprinde ușor, adică 2-3 minute.
4. Se întoarce peștele pe cealaltă parte și se unge cu sosul de zahăr, apoi se continuă prepararea, dând din când în când cu sosul de maioneză, până când bucățile de somon se caramelizează, adică aproximativ încă 13-15 minute.
5. Se transferă fileurile pe farfurii separate și se servesc cu salată de roșii cherry, păstăi de fasole verde sau orez.
Articolul anterior Cotlete de porc în crustă de parmezan Articolul următor Aripioare de pui la cuptor, cu sos de unt şi curry